منوی دسته بندی

درمان پارگی دیسک کمر

درمان پارگی دیسک کمر

 

درمان پارگی دیسک کمر بستگی به میزان درد و شدت آسیب دیدگی فرد روشهای مختلفی دارد گاهی اوقات به سادگی وبا چند روز استراحت این مشکل برطرف می شود اما در برخی موارد به درمانهای بیشتری نیاز است.

 

فتق یا پارگی دیسک کمر می تواند بر روی اعصاب ستون فقرات فشار وارد کند و باعث درد، ضعف و بی حسی در گردن، کمر، بازوها و پاها شود. گاهی اوقات این علائم می توانند آنقدر شدید باشند که زندگی شما را مختل کنند. با این حال، اغلب اوقات، مشکلات ناشی از فتق دیسک شما باید در عرض چند هفته به خودی خود بهبود یابد

علائم پارگی دیسک کمر چیست؟

نشانه‌‌ و علائم  پارگی دیسک کمر، تا حدود زیادی به محل و میزان بیرون‌‌زدگی دیسک بستگی دارد. در صورتی‌ که پارگی دیسک، موجب  فشار برروی  اعصاب ستون فقرات نشود ،در بیشتر مواقع فرد تنها احساس  کمر درد خفیف خواهد داشت. این نوع پارگی‌ های دیسک کمر در اغلب موارد علامت خاصی نخواهد داشت.

 

اما اگر به دلیل پارگی دیسک کمر، ریشه اعصاب ستون فقرات  تحت فشار باشد در بیشتر موارد علائمی مانند درد، بی‌ حسی و ضعف در افراد بروز می کند.

البته این نکته را در نظر بگیرید که  کمردرد به تنهایی نمی‌ تواند نشانه‌ ای قطعی پارگی دیسک باشد. اما کمر درد به همراه درد در یکی یا هر دو پا به احتمال زیاد به دلیل پارگی دیسک کمر خواهد بود.

 

درمان پارگی دیسک کمر بدون عمل

 

درمان اولیه پارگی  دیسک معمولا غیر جراحی است. پزشک ممکن است به بیمار توصیه کند که سطح فعالیت خود را کم برای چند روز تا چند هفته کم کند. این کار به کاهش التهاب عصب نخاعی کمک می کند. در اینجا به برخی از روشهای درمان پارگی دیسک کمر اشاره شده است.

 

استراحت کردن

چند روز راحت باشید استراحت می تواند تورم را تسکین دهد و به شما فرصتی برای بهبودی بدهد. در حالی که کمر تان درد می‌ کند، از ورزش و سایر فعالیت‌ هایی که باید خم شوید یا بلند شوید خودداری کنید.

حتما بخوانید:   تنگی کانال نخاعی کمر 

ممکن است پزشک به شما استراحت در رختخواب را پیشنهاد دهد. استراحت در بستر برای مدت کوتاهی خوب است، اما بیش از 1 یا 2 روز بیشتر نباشد. شما باید دامنه حرکتی خود را افزایش دهید تا دچار سفتی  مفاصل و ماهیچه ها نشوید

همچنین می توانید از کمپرس  یخ و گرما برای تسکین درد خود کمک بگیرید. فقط یک کیسه یخ یا حوله مرطوب گرم را روی ناحیه کمر خود که درد دارد قرار دهید. می توانید کمپرس سرد و گرم  استفاده کنید یا از هر کدام که احساس بهتری دارید استفاده کنید.

 

استفاده از داروها

فتق دیسک اغلب با داروهای ضد التهابی غیر استروئیدی درمان می شود، اگر درد خفیف تا متوسط باشد می توانید از مسکن های بدون نسخه مانند ایبوپروفن و یا ناپروکسن برای تسکین و کاهش درد کمک بگیرید.

البته این داروها را بیش از 10 روز بدون مشورت با پزشک خود استفاده نکنید. هنگامی که در مقادیر زیاد یا برای مدت طولانی استفاده شود، داروهای ضد التهابی غیر استروئیدی می توانند خطر ابتلا به مشکلات قلبی یا خونریزی را افزایش دهند

پزشک شما همچنین ممکن است شل کننده های عضلانی را برای کاهش اسپاسم عضلانی در پشت شما تجویز کند.

 

 

فیزیوتراپی

پزشک برای بهبودی ممکن است فیزیوتراپی را توصیه کند. فیزیوتراپیست یک ارزیابی عمیق را انجام خواهد داد، که همراه با تشخیص پزشک، درمانی را به طور خاص برای بیماران مبتلا به فتق دیسک اجرا کند.

این درمان ممکن است شامل کشش لگن، ماساژ ملایم، یخ و گرما درمانی، اولتراسوند، تحریک الکتریکی عضلات و تمرینات کششی باشد. پزشک شما ممکن است از داروهای ضد درد و شل کننده های عضلانی به همراه فیزیوتراپی تجویز کند.

حتما بخوانید:   درمان کمر درد عصبی

انجام برخی تمرینات ورزشی و کششی می توانند به بهبود علائم فتق دیسک کمک کنند. فیزیوتراپیست شما آموزش خواهد داد که کدام یک از این تمرینات  عضلات شما را تقویت می کنند. برنامه های فیزیوتراپی نیز شامل تمرینات کششی برای انعطاف پذیر نگه داشتن عضلات شما ،تمرینات هوازی  مانند پیاده روی یا دوچرخه سواری ثابت است

کایروپراکتیک و درمان پارگی دیسک کمر

مراقبت کایروپراکتیک یک گزینه درمانی غیر جراحی برای فتق دیسک است کایروپراکتیک می تواند به رفع کمردرد و سایر علائم پارگی دیسک کمک کند. در قرار اولیه شما، پزشک کایروپراکتیک سابقه پزشکی شما را بررسی می کند، یک معاینه فیزیکی انجام می دهد و آزمایش های ارتوپدی و عصبی را انجام می دهد

همان طور که گفته شد یکی از گزینه های درمان پارگی دیسک کمر مراقبت های کایروپراکتیک است. هدف از این کار کاهش و بهبودی  ناراحتی های مربوط به ستون فقرات ناشی از فتق دیسک، کاهش درد و بازگرداندن بیمار به روال روزانه خود است که ممکن است در نتیجه مداخله کایروپراکتیک رخ دهد

 

پس از بررسی برخی  اطلاعات، پزشک کایروپراکتیک شما می تواند تشخیص دهد که آیا شما آسیب دیسک بین مهره ای دارید یا خیر. نوع آسیب دیسک شما تعیین می کند که پزشک کایروپراکتیک شما از چه روش هایی برای رفع علائم شما استفاده می کند.

انجام تزریقات در درمان پارگی دیسک کمر

درصورتی که با  استراحت، مسکن‌ ها و فیزیوتراپی درد شما کاهش پیدا نکند پزشک می‌ تواند داروی استروئیدی را به فضای اطراف عصب نخاعی شما تزریق کند. به این عمل تزریق اپیدورال می گویند. استروئید می تواند به کاهش تورم، کمک به حرکت راحت تر و کاهش درد ناشی از فتق دیسک کمک کند.

 

عمل جراحی

 

در صورتی که گزینه های درمانی محافظه کارانه مانند فیزیوتراپی و داروها، درد را به طور کلی کاهش نداده یا به پایان نرسانند، ممکن است پزشک جراحی را توصیه کند. پزشکان برای تعیین روش مناسب، گزینه های جراحی را با بیماران در میان می گذارند. مانند هر جراحی دیگری، سن بیمار، سلامت کلی و سایر مسائل در نظر گرفته می شود

حتما بخوانید:   کایروپراکتیک کمر

انجام نیاز به  جراحی باید به دقت توسط پزشک سنجیده شود. اگرچه درصد زیادی از بیماران دیسک کمر پس از جراحی بهبود پیدا می کند.

 

چه افرادی برای درمان پارگی دیسک کمر نیاز به جراحی دارند

 

ممکن است کاندید جراحی ستون فقرات در نظر گرفته شود اگر دچار این موارد هستید

-درد رادیکولار دردی که  فعالیت طبیعی را محدود می کند یا کیفیت زندگی را مختل می کند.

-نقایص عصبی پیشرونده مانند ضعف پا و یا بی حسی ایجاد می شود.

-از دست دادن عملکرد طبیعی روده و مثانه

-مشکل در ایستادن یا راه رفتن

-در صورتی که دارو درمانی و فیزیوتراپی بی تاثیر هستند

-وضعیت سلامتی بیمار نسبتاً خوب است

 

سخن آخر

 

اکثر فتق دیسک ها خود به خود یا با درمان بهبود می یابند. اما ممکن است دوباره تکرار شوند برای محافظت از ستون فقرات و جلوگیری از فتق دیسک دیگر، باید همیشه صاف بنشینید و بایستید. اگر به هر دلیلی باید برای مدت طولانی بایستید، حتما یک پای خود را روی چهارپایه کوچک قرار دهید تا فشار از روی کمر تان برداشته شود

وقتی چیز سنگینی بلند می کنید مراقب باشید. برای بلند کردن آن از زانوهای خود اسکات بزنید از کمر خم نشوید زیرا این کار فشار زیادی به کمر شما وارد می کند.

وزن خود را مناسب نگه دارید زیرا اضافه وزن  به کمر شما فشار بیشتری وارد می کند.

سیگار نکشید این می تواند باعث سخت شدن شریان ها شود که می تواند به دیسک های ستون فقرات شما آسیب برساند.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *